Moki-Island

Door middel van ontspanningsoefeningen, beweging en creativiteit, leren kinderen hun eigen invloed op geluk! Op jonge leeftijd dit inzicht geleerd krijgen geeft kinderen een stevige basis voor hun toekomst. Zij leren het positieve gevoel dat zij zichzelf kunnen geven door het inlassen van kleine `brain breaks´.

De wens van Moki-Island? 

Een gezond en gelukkig leven voor ieder mens, ieder kind! In een tijd van social media, elektronische apparaten, enige disconnectie tussen elkaar en stress door bijvoorbeeld tijds-, of prestatiedruk is dit soms nog niet zo makkelijk. Moki-Island geloofd dat het anders kan en ziet deze lessen graag standaard geïmplementeerd naast vakken als rekenen en taal.

Hoe? 

Heel praktisch en makkelijk toepasbaar, door de handvatten en kennis te leren die nodig zijn om om het plezierige effect van `brain breaks´ te leren!

Handvat 1:

De kinderen leren middels een simpele uitleg wat hersendelen doen en deze kennis te gebruiken om hen te helpen leren, zichzelf te leren begrijpen, maar ook zichzelf in relatie tot het leren te begrijpen. Hoe hersenen, hun prefrontale cortex op een manier werken die hen echt de gelegenheid geeft om te onthouden, te ontspannen.

Handvat 2:

De kinderen leren middels speelse, educatieve ontspanning-, en ademhalingsoefeningen om te ontspannen. De `brain breaks´ die de kinderen henzelf leren geven, leiden tot o.a. de volgende voordelen:

– Hoger concentratievermogen
– Minder (pieker) gedachten
– Minder stress
– Beter kunnen slapen
– Hogere weerstand
– Door zelfonderzoek een groter zelfinzicht
– Verkleining van het ego, een grotere verbinding met jezelf en anderen
– Meer positieve gedachten
– Verstorende emoties nemen af, gevoel van geluk neemt toe
– Grotere creativiteit

(Hersenwetenschappers hebben ontdekt dat bij regelmatig oefenen kinderen: – Helderder (minder complex) denken – reflecteren op eigen gedrag – hun emoties beter reguleren – hun stress verminderen – betere beslissingen nemen. Er wordt nog steeds veel onderzoek naar gedaan, maar de bewijzen zijn overtuigend.)

Handvat 3:

De kinderen leren via beweging en creativiteit (muziek & dans, tekenen & schilderen of schrijven) hoe ze op een leuke manier kunnen relaxen, relaxt worden, en relaxt te kunnen blijven. Het helpt kinderen de eigen energie bij zichzelf te houden, en te kunnen focussen! Door te ontspannen en creatief te uiten, wordt er op een leuke manier een beroep gedaan op hun voorstellingsvermogen en verbeeldingskracht.

 

Visie  

Onderwijzen van kinderen dat niet alleen gaat over vaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen functioneren in de maatschappij, zoals lezen, schrijven en rekenen. Hen een brede ontwikkeling geven, zodat zij keuzes leren maken: niet op basis van puur alleen het verstand maar op basis van hun gevoel! Speels en luchtig: fun!

 

Rooster

De lesjes worden op aanvraag ingepland. De komende weken is er ruimte op de woensdagmiddagen van 14:00-15:30 uur. Afhankelijk van het weer en de vorm van de les, zal deze de ene keer buiten of binnen gehouden worden. Aanvang les krabbescheerhof 3, te Kudelstaart. De kinderen krijgen bij het eerste lesje een dagboekje kado! Kosten: Een proefles is gratis, daarna wordt er gekozen voor een 3 of 6 rittenkaart van 33,- of 66,- Euro.

 

Volwassenen 

Een gezond en gelukkig leven voor ieder mens, dus ook voor jou! Voor volwassenen worden vrijwel dezelfde handvatten geboden middels ontspanningsoefeningen, beweging en creativiteit. Maar ook via wandelingen voor (meer) innerlijke rust, balans, plezier en geluk! De wandelingen worden op aanvraag ingepland. De komende weken is er ruimte op de maandagochtenden van 09:30-11:00 uur.  Geniet van een relaxte groepswandeling van ca. 1,5 uur in het prachtige Kudelstaart of Noordwijk. Tijdens het wandelen doen we verschillende ontspanningsoefeningen en genieten we van de natuur. Een heerlijk begin van de maandag! Uiteraard houden we 1,5 meter afstand en na afloop is er voor iedereen een gezonde smoothie. Kosten: 15,- Euro bij minimaal 5 pers. Je kunt kiezen voor een 5 of 10 rittenkaart. De natuur inspireert, verwondert, maakt je blij! Wandel mee de herfst en de winter door.

Gezin 

Als ouder wens je vaak de handvatten voor balans, plezier en geluk binnen het gezin. Deze kun je in een paar één op één sessies leren. Kosten: 44,- per sessie van een uur. Natuurlijk mag je ook één op één sessies inplannen voor je kind(eren).

Contact

Interesse voor jou kind(eren)? Of voor jezelf? Samenwerking voor scholen? Neem laagdrempelig contact op via info@yvettevanmook.nl.

 

` Versterkt het plezier, in het individu, in kinderen, in het gezin, op school.´