Over Moki-Island

Moki-Island versterkt met behulp van educatieve ontspanning-, en ademhalingsoefeningen, meditatie, spel en creativiteit (muziek/dans, verhalen, schrijven, tekenen, en schilderen) het plezier in het individu, in kinderen, in het gezin, op school!

De wens van Moki-Island? 

Een gezond en gelukkig leven voor ieder mens, ieder kind! In een tijd van social media en electronische apparaten, enige disconnectie tussen elkaar en tijdsdruk, is dit in alle hectiek van de dag en levensgebeurtenissen soms nog niet zo makkelijk.

Hoe? 

Kinderen en jong volwassenen de handvatten en kennis leren die zij nodig hebben om hun stress en emotie te kunnen reguleren, in contact te komen met (blije) gevoelens in henzelf, positieve relaties te vormen met anderen en vanuit vriendelijkheid en compassie naar zichzelf en anderen te kunnen zijn.

Handvat 1:

De kinderen leren middels een simpele uitleg wat de hersendelen doen en deze kennis te gebruiken om hen te helpen leren, zichzelf te leren begrijpen, maar ook zichzelf in relatie tot leren. Hoe hersenen, hun prefrontale cortex op een manier werken die hen echt de gelegenheid geeft om te onthouden, te ontspannen.

(Hersenwetenschappers hebben ontdekt dat mindfulness en meditatie beoefening positief effect heeft op de regio´s in het brein die te maken hebben met perceptie, lichaamsbewustzijn, pijn tolerantie, emotioneleregulatie, introspectie en complex denken. Er wordt nog steeds veel onderzoek naar gedaan, maar de bewijzen zijn overtuigend.)

Handvat 2:

De kinderen leren middels speelse, educatieve ontspanning-, en ademhalingsoefeningen om te ontspannen. Bij regelmatig oefenen kunnen kinderen: -Helderder denken – reflecteren op eigen gedrag – hun emoties beter reguleren – hun stress verminderen – betere beslissingen nemen.

Handvat 3:

De kinderen leren via meditatie, spel en creativiteit (muziek/dans, verhalen, schrijven, tekenen en schilderen) hoe ze op een leuke manier kunnen relaxen, relaxt worden, en relaxt te kunnen blijven. Het helpt kinderen de eigen energie bij zichzelf te houden, en te kunnen focussen. Door te ontspannen en creatief te uiten, wordt er op een leuke manier een beroep gedaan op hun voorstellingsvermogen en verbeeldingskracht. Kinderen leren dit plezierige effect van een brain break!

Visie

Holistisch onderwijzen van kinderen en jong volwassenen dat niet alleen gaat over vaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen functioneren in de maatschappij, zoals lezen, schrijven en rekenen. Hen een brede ontwikkeling geven, zodat zij keuzes leren maken: niet op basis van puur alleen het verstand maar op basis van hun gevoel!  En authentiek durven zijn, ook wanneer je tot een minderheid behoort. De kinderen leren vanuit hun kern, (zelf)bewust te zijn. Speels en luchtig, fun!

´Versterkt het plezier, in het individu, in kinderen, in het gezin, op school.´

Liefs,

Yvette

Samenwerking voor scholen? Interesse voor uw kind(eren)? Neem contact op! Plannen we een kort telefonisch kennismakingsgesprek. Waarna gedurende een intakegesprek een eigen plan op maat vormt.

Voor samenwerking, bij vragen, of het plannen van een afspraak: info@yvettevanmook.nl