Moki-Island

Door middel van ontspanningsoefeningen, beweging en creativiteit, leren kinderen (en volwassenen) hun eigen invloed op geluk! Op jonge leeftijd dit inzicht geleerd krijgen geeft kinderen een stevige basis voor hun toekomst. Zij leren het positieve gevoel dat zij zichzelf kunnen geven door het inlassen van kleine `brain breaks´.

De wens van Moki-Island? 

Een gezond en gelukkig leven voor ieder mens! In een tijd van social media, elektronische apparaten, enige disconnectie tussen elkaar en stress door bijvoorbeeld tijds-, of prestatiedruk is dit soms nog niet zo makkelijk. Moki-Island geloofd dat het anders kan en ziet lessen in geluk graag standaard geïmplementeerd naast vakken als rekenen en taal. Op scholen wordt er veel aandacht besteed aan reguliere vakken, kennisoverdracht en het behalen van doelen, maar is het niet net zo belangrijk om te leren hoe je gelukkig kunt zijn? Hoe mooi zou het zijn als we dit als kind al zouden kunnen leren?

Hoe? 

Heel praktisch en makkelijk toepasbaar, door de handvatten en kennis te leren die nodig zijn om om het plezierige effect van `brain breaks´ te leren.

Handvat 1:

De kinderen leren middels een simpele uitleg wat hersendelen doen en deze kennis te gebruiken om hen te helpen leren, zichzelf te leren begrijpen, maar ook zichzelf in relatie tot het leren te begrijpen. Hoe hun hersenen op een manier werken die hen echt de gelegenheid geeft om te onthouden, te ontspannen.

Handvat 2:

De kinderen leren middels ontspanning-, en ademhalingsoefeningen om te ontspannen. De `brain breaks´ die de kinderen henzelf leren geven, leiden tot o.a. de volgende voordelen:

– Hoger concentratievermogen
– Minder (pieker) gedachten, meer een vrij gevoel
– Minder stress, meer ontspanning
– Beter kunnen slapen
– Hogere weerstand
– Door zelfonderzoek een groter zelfinzicht, meer zelfvertrouwen
– Verkleining van het ego, een grotere verbinding met jezelf en anderen
– Meer positieve gedachten
– Verstorende emoties nemen af, gevoel van geluk neemt toe
– Grotere creativiteit

 

(Hersenwetenschappers hebben ontdekt dat bij regelmatig oefenen kinderen (en volwassenen): – Helderder (minder complex) denken – reflecteren op eigen gedrag – hun emoties beter reguleren – hun stress verminderen – betere beslissingen nemen. Er wordt nog steeds veel onderzoek naar gedaan, maar de bewijzen zijn overtuigend.)

Handvat 3:

De kinderen leren via beweging en creativiteit (muziek & dans, tekenen & schilderen of schrijven) hoe ze op een leuke manier kunnen relaxen, relaxt worden, en relaxt te kunnen blijven. Het helpt kinderen de eigen energie bij zichzelf te houden, en te kunnen focussen!

 

Visie  

  • Onderwijzen van kinderen dat niet alleen gaat over vaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen functioneren in de maatschappij, zoals lezen, schrijven en rekenen. Hen een brede ontwikkeling geven, zodat zij keuzes leren maken: niet op basis van puur alleen het verstand maar op basis van hun gevoel. Speels en luchtig, fun.
  • Ondersteunen van volwassen richting een gezonde en vitale leefstijl. Door middel van ontspanningsoefeningen, beweging, en tips op het gebied van voeding leer je jouw eigen invloed op geluk. Je krijgt bij de eerste sessie een dagboekje kado.

 

 

Lessen of één op één sessies

Worden op aanvraag op de Krabbescheerhof 3 te Kudelstaart, thuis of op school ingepland. Afhankelijk van het weer, zal deze binnen of buiten gehouden worden.

Verder dan de basisschool

Gemakkelijk toepasbaar voor alle doelgroepen in iedere leeftijd.

Gezin 

Als ouder wens je balans, plezier en geluk binnen het gezin. Soms is dit nog niet zo makkelijk. En soms zit het maar in een aantal kleine aanpassingen, je moet het maar net even weten of aan herinnerd worden. Middels een aantal één op één sessies, leer je eenvoudige en makkelijk toepasbare handvatten om door te pakken binnen jouw gezin. Ook één op één sessies voor jouw kind(eren) zijn af te spreken.

 

Wandelingen

Wandelingen voor (meer) innerlijke rust, balans, plezier en geluk! De wandelingen worden op aanvraag ingepland. De komende periode is er ruimte op de maandagochtenden van 09:30-11:00 uur.  Geniet van een relaxte groepswandeling van ca. 1,5 uur in het prachtige Kudelstaart of Noordwijk. Tijdens het wandelen doen we verschillende ontspanningsoefeningen en genieten we van de natuur. Een heerlijke start van de nieuwe week! Uiteraard houden we 1,5 meter afstand en na afloop is er voor iedereen een gezonde smoothie.

Contact 

Interesse? Vragen? Ik vind het altijd leuk om iets te horen, en nog veel leuker om te kijken of ik iets voor jou zou kunnen betekenen! Mail mij via: info@yvettevanmook.nl

Yvette van Mook – Moki Island